סדר הפרשת חלה + מתכון להפרשת חלה

0
104
קרדיט: unsplash.com

סדר הפרשת חלה + מתכון להפרשת חלה
סדר הפרשת חלה הוא רגע מיוחד ומשמעותי זוהי מסורת המציינת את רגע ההקדשה והחילוק של חלה בקרב המשפחה והקהילה. זהו זמן המוקדש להביא פריט מסורתי זה – החלה, אל השולחן, כדי לחזק את הקשר הרוחני והחברתי בתוך הבית.
בסדר הפרשת חלה נשלבת עמוד חשוב בחיי המשפחה, שבו היא מתכננת ומקדישה זמן מיוחד להכנת החלות. במהלך סדר הפרשת חלה, המשפחה מתכננת ביחד את רכישת החומרים, הכנת הבצק, ואת רגע הכנת החלות.
הפעילות המשפחתית הזו מגבירה את הקשר הרוחני והחברתי במשפחה, ומציינת רגע מיוחד שבו הילדים משתתפים בעבודת השולחן ומתרגשים לראות את התוצאה של ידיהם.
סדר הפרשת חלה הוא גם זמן להתבוננות ולהתפלל, כאשר האישה מסרבת את הבצק בכדי לקיים את מצוות החלה. זהו רגע שבו מזכירים את חשיבות העבודה הידית והתפילה, ומתחילים את התהליך הקדוש של חילוק החלה. סדר הפרשת חלה הוא הרגע בו האישה מברכת ומפרישה חלה מהבצק שהכינה, כחלק ממסורת הנה תהליך סדר הפרשת החלה:

  • הבצק: האישה מכינה בצק על מנת לאפות חלות. היא מתחילה בשלב של העסקה בבצק, שבו מוסיפה ומערבבת את כל הרכיבים הנדרשים לבצק החלות.
  • ברכת המצווה: לאחר שהבצק מוכן, האישה עומדת לפני השולחן ומברכת על מיצוי חלה מן הבצק, בברכה מיוחדת המבקשת עליו רפואה, הצלחה וברכה. הברכה נקראת \"המוציא\".
  • הקדשת החלה: לאחר הברכה, האישה מוציאה חלה אחת או יותר מהבצק ומניחה אותן בצד בקערה מיוחדת, כדי להפרישם ולהקדישם למצווה.
  • תנאי הפרישה: בזמן הפרישה, האישה מבקשת בתפילה מהשם להעצים את הברכות שנתנו בברכת החלה, ולהעבירן לכל בית ישראל.
  • אפיית החלה: סדר הפרשת החלה מסתיים באפיית החלה, כדי להקדיש אותה לשם.

    להלן מתכון פשוט וטעים להפרשת חלה:

  • מצרכים:
  • 1 ק\"ג קמח לבן
  • 2 כפות מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 50 גרם שמרים טריים או 14 גרם שמרים יבשים
  • 4 1/2 כוסות מים חמים
  • 1/2 כוס סוכר לשטיפה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • חלב או ביצה לסירופ ופרישה

הוראות הכנה:

  • בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, המלח והסוכר.
  • התפיחו את השמרים במים חמים עם 1/2 כוס סוכר לכ-10 דקות, אם משתמשים בשמר טרי, או עקבו אחרי ההוראות על גבי האריזה אם משתמשים בשמר יבש.
  • לאחר תפיחה מספקת, שפכו את השמרים על תערובת הקמח והמים ולימינם יצרו בור קטן בו מקבלים את הביצים והשמן.
  • לאחר כ-20 דקות, ערבבו את התערובת החדשה בקערה הגדולה ולישנו את הבצק ביד על פי הצורך.
  • כשהבצק מסיים להתפשט, צמחו את הפרסה לעגלה וקרעו בה חלה, כך שלא תהיינה חפופות.
  • העבירו את החלות לתבנית מרופדת נייר אפייה וסגרו קשיש באמצעות חותם לחלה או בעזרת היד.
  • השאירו את החלות להתפח במקום חם ורטוב לכ-30-60 דקות.
  • חממו תנור ל-180 מעלות.
  • לאחר התפחה, סרפו את החלות בביצה או בחלב ואפו בתנור שמשימים בו מלאכה, לכ-30-40 דקות או עד שהחלות משיגות גוון זהבי.
  • כשהחלות מוכנות, הוציאו אותן מהתנור והניחו להן להתקרר על רשת עם מגבת עליונה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here