5 כללים להורים ולילדים לקראת פתיחת שנת הלימודים – איזה הרגלים כדאי להקנות לילדים לשנת לימודים מוצלחת

0
932
קרדיט צילום - שליס בעמ

שנת הלימודים הנפתחת השבוע היא זמן מצוין לחזור לשגרה ולאמץ מספר הרגלים יומיומיים שיסייעו ללמידה איכותית וטובה • וכיצד ניתן לשדרג את הכריך היומי לבית הספר? כמה הצעות קלות הכנה לפניכם

רחלי קורנברג, דיאטנית קלינית, תזונאית הבית של חברת לאנץ' טיים

לאחר תקופה ארוכה של חוסר ודאות, אי  בהירות ולימודים מרחוק, נפתחת השבוע בסימן חזרה לשגרה. כולנו מקווים ומייחלים לשנת לימודים רגילה, שהילדים פשוט יתלבשו בבוקר וילכו לבית הספר באופן רגיל וסדיר. שינה לא מספקת, אכילה לא מסודרת, פעילות גופנית לא סדירה, כל אלה יכולים לפגוע לנו בבריאות. שנת הלימודים החדשה זו הזדמנות לפתוח דף חדש, להשיב ולאמץ הרגלים חדשים לשגרה היומית, באופן שיסייעו ללמידה מיטבית.

להלן חמשת ההרגלים שכדאי לאמץ בשנת הלימודים:

כלל 1 – לתכנן מראש: הכנת תפריט מראש תאפשר גיוון וגם פחות זמן חיכוכים בבוקר. הכינו עם הילדים תפריט שבועי לבית הספר.
כלל 2 – קופסא מאוזנת: הכינו עם הילדים קופסת אוכל שתכלול תמיד כריך, ירק ופרי. הכריך הוא מנת הפחמימה (רצוי מלאה), בשילוב חלבון. לזה צרפו כל יום מנת ירק ומנת פרי. כריך עם ממרח מתוק כדאי להגביל לפעם עד פעמיים בשבוע לכל היותר.
כלל 3 – אכילה לפני היציאה לבית הספר: דייסת קוואקר, יוגורט עם גרנולה או פרוסה עם ממרח, אפשר גם פרי או ירק, אכילה לפני היציאה מהבית חשובה ביותר.
כלל 4 – רק מים: שלחו עם הילדים רק מים לבית הספר, לא מיץ וגם לא מים עם תרכיז. מים בלבד, ורצוי בבקבוק גדול.
כלל 5 – ללא דברי מתיקה: לא מומלץ לשלב בתפריט מעדנים מתוקים, דגני בוקר עם סוכר, חטיפי בריאות ושאר ממתקים.

קרדיט צילום רביב כהן

לפניכם כמה רעיונות לממרחים מקוריים, טעימים ובריאים, אשר יכולים להשתלב בקלות בתפריט הכריכים השבועי לבית הספר:  

כריך עם ממרח פסטו
2 כוסות עלי בזיליקום (ללא גבעולים), 3 כפות קשיו/אגוזי מלך, 3 כפות שמן זית, קורט מלח, טוחנים במג’ימיקס וכדאי לשלב בתוך כריך עם גבינה צפתית.

כריך עם סלט טונה וביצה קשה
קופסת טונה במים + חצי כפית מיונז+ כפית שמן זית+ ביצה קשה מעוכה במזלג. מערבבים ומורחים בכריך, אפשר להוסיף גם מלפפון חמוץ חתוך למי שאוהב.

כריך עם ממרח עדשים כתומות
מבשלים כוס עדשים ב-3 כוסות מים רותחים כ-20 דקות עד שהעדשים מתרככות והמים נספגים. מסננים משאריות מים. מוסיפים כף טחינה גולמית, שן שום, 3 כפות שמן זית, חצי לימון סחוט, מלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים במג’ימיקס ומורחים בכריך בתוספת ביצה, טונה או גבינה קשה.

חברת "לאנץ' טיים הנה היצרנית והספקית המובילה של ארוחות בריאות, טריות ומזינות להסעדת ילדים בגני הילדים, בתי הספר והצהרונים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here