תינוק באוטו: 6 כללי בטיחות לנסיעה עם פעוטות

0
186
קרדיט לתמונה: Pixabay

נסיעה עם תינוק ברכב זה משהו שכל הורה טרי חווה בחייו, מספר פעמים ביום. האפרוחים מתלווים אליכם לנסיעות לגן, לפארק, לקרובי המשפחה, חוף הים ומקומות רבים נוספים. איך מבטיחים נהיגה בטוחה ורגועה עם היקרים לכם מכל? שישה כללי בטיחות חשובים ופשוטים.

נסיעות עם פעוטות הן אלמנט שגרתי למדי עבור הורים טריים. הם לוקחים אותם לגן וחזרה, לטיולים, בילויים, אירועים משפחתיים. הנקודה היא, תינוקות מבלים לא מעט זמן בנסיעות בשנתיים הראשונות לחייהם. משאלת הלב הגדולה ביותר של כל הורה טרי היא שהקטנטנים ייהנו מהדרך וירגישו בטוחים ורגועים במכוניתם בכל עת. גם אם יש לכם מכונית חדשה מאובזרת במיטב הטכנולוגיות ומערכות המיגון והבטיחות המובילות בשוק, וגם אם יש לכם ביטוח רכב מקיף שלוקח בחשבון כל תרחיש אפשרי שעלול לתפוס אתכם בדרך – זה עדיין לא מספיק. יש לנקוט באמצעי זהירות נוספים. ריכזנו כאן עבורכם שישה כללי בטיחות פשוטים לנהיגה בטוחה עם תינוקות.

כלל מס' 1: מכינים את הרכב לנסיעה

רגע לפני שמכניסים את התינוק לרכב יש להכין את הקרקע, לווסת את הטמפרטורה כדי שתהיה לו נעימה ונוחה בהתאם לעונה. בקיץ יש לצנן את הרכב עם המזגן טרם מכניסים את התינוק פנימה כדי למנוע מצב של כוויה כתוצאה ממגע התינוק עם רצועות הבטיחות והאלמנטים השונים ברכב. בחורף לעומת זאת, יש לחמם את פנים הרכב כדי להגן על התינוק מהקור.

כלל מס' 2: נערכים למקרי חירום

נסיעה עם תינוקות עשויה לא פעם להיות בלתי צפויה. יכולים להיגרם לא מעט בלת"מים בדרך. לכן, תמיד תקחו אתכם ערכת עזרה ראשונה קטנה, בגדים להחלפה לתינוק, תרופות חיוניות, חיתולים נוספים, מטליות לחות, טלק, בקבוק מים וכל פריט ואביזר חשוב לשמירה על בטיחות התינוק ותחושת הנוחות שלו.

כלל מס' 3: מושיבים את התינוק ברכב בצורה נכונה ובטוחה

על פי הנחיות הבטיחות בישראל, תינוקות עד גיל שנתיים ומשקל 9 ק"ג מוכרחים לשבת במושב בטיחות מיוחד שמעוגן נגד כיוון הנסיעה. הנחיה זו נובעת מהעובדה שגוף התינוק עוד לא מפותח מספיק כדי לספוג את האנרגיה המופעלת בעת בלימה פתאומית של הרכב. כאשר תינוק יושב נגד כיוון הנסיעה, גב המושב סופג את עוצמת המכה במקרה של תאונה או בלימת פתע כך שראשו וגופו מוגנים היטב.

כלל מס' 4: בוחרים מושב בטיחות מתאים

לתינוקות מלידה עד גיל שנתיים יש 2 סוגי מושבי בטיחות מומלצים. הראשון הוא סלקל עם בסיס. כיסא עם התקן שמתקבע ברכב כך שמוציאים ומכניסים את המושב עצמו בעת הצורך. מושב הבטיחות השני הוא סלקל ללא בסיס. זהו מושב קטן עם ידית נשיאה שמעגנים לרכב עם חגורת הבטיחות, מחברים ומנתקים בכל פעם. את מושב הבטיחות עליכם לבחור על פי הפרמטרים הבאים:

  • התאמה לרכב שלכם (גודל, רוחב, אורך חגורת הבטיחות).
  • גיל התינוק ומשקלו.
  • נוחות התינוק.
  • הגבלות יצרן הרכב בכל הנוגע להתקנת מושבים נוספים..
  • תאריך הייצור (שיהיה קרוב ככל שניתן לתאריך הרכישה).
  • תו תקן איכות – לתעדף מושבי בטיחות עם תו תקן אמריקאי (FMVSS213) או אירופאי (ISIZE או ECER44-04).

כלל מס' 5: בודקים שמושב הבטיחות מותקן כמו שצריך

תדעו שהושבתם את התינוק שלכם כראוי ברכב, אם מושב הבטיחות זז עד 2.5 ס"מ לכל צד ואם רצועות הבטיחות מהודקות לגופו של התינוק כך שלא ניתן לתפוס אותן (כמו צביטה) באזור הכתפיים.

כלל שישי ואחרון: הווי ובידור לתינוק

קחו אתכם לנסיעה משחקים, חפצים וצעצועים שהקטנטן/ה שלכם אוהבים. שמיכה נעימה ורכה שהם יכולים להתעטף בה, בובה, צעצוע לחיצה וכל דבר שיכול להנעים את זמנם ולהעסיק אותם במהלך הנסיעה.

השוואת ביטוח רכב זריזה ופשוטה לנסיעה בטוחה

כאמור מוקדם יותר, חשוב לאבזר את הרכב היטב לקראת נסיעה, על אחת כמה וכמה עם תינוקות רכים. יש להתקין מושב בטיחות נוח, מתאים שעומד בתקנים הכי מחמירים, לצייד את הרכב במערכות מיגון ובטיחות כמו מצלמת רוורס או מערכת התראת סטייה מנתיב, וכמובן, ביטוח רכב שידאג שיכסה אתכם מפני אירועי דרך שונים. באתר בסטי תספיקו ב-2 דקות לסרוק את רוב שוק הביטוח ולהשוות בין הצעות ביטוח חובה ומקיף או חובה וצד ג' לבחירתכם, במיוחד בשבילכם.

תעיינו בפוליסות ביטוח בחופשיות, תסננו אותן על פי חברות ביטוח נבחרות, השתתפות עצמית, מחירים מוזלים ואם יש לכם רכב שני במשפחה או שאתם מתגוררים בקיבוץ למשל, תוכלו לקבל הנחות והטבות על הביטוח שלכם. צ'יק-צ'ק משווים, חוסכים זמן וסכומים לא מבוטלים ויוצאים עם ביטוח רכב שיגן עליכם ועל הקטנטנים בדרכים.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here