מאכלים ששווה להכיר בחורף

0
70
מאכלים ששווה להכיר בחורף
קרדיט pixabay

יש כמה מתכונים שחייבים להכיר לחורף הקרב ובא והם נחשבים לטעימים במיוחד במגוון רחב של מטבחים.

בחורף הלשון שלנו הופכת לקרה יותר בטעם מה שגורם לנו לרצות לאכול מאכלים חמימים ונעימים וחלק גם בריאים.

אז בואו נצא לדרך ונכיר את המאכלים שהולכים לכבוש את החורף הבא שלכם.

מרק אפונה יבשה עדין

אחד המתכונים הטעימים במיוחד של מרקים לחורף זה מרק אפונה יבשה טעים ונימוח.

מרקי אפונה נחשבים לבריאים במיוחד ויכולים לספק סיבים תזונתיים, אנחנו ממליצים על המרק המיוחד שגם גל מאוד להכינו.

פנקייקים

באופן מפתיע החך שלנו נפתח למתוק יותר בחורף ועל פי מספר מחקרים שבוצעו פנקייק הוא אחד המאכלים שאנחנו הכי אוהבים להכין דווקא בחורף.

בדרך כלל שילובים של פנקייק מגיעים עם תוספת משמינה בצד או על הפנקייק, לכן אנחנו ממליצים לעשות פנקייק שיבולת שועל שנחשב לבריא ומזין יותר וגם למשביע.

שתייה חמה

אז כמובן שהשתייה החמה היא אחת מהכוכבות של החורף והיא באה בשלל דמויות שניתן למצוא ברשתות.

אחד מהשקאות הטעימים במיוחד שאנחנו ממליצים עליהם זו סנגריה חמה שכל מאוד להכין והיא תחמם כל לב בחורף.

אחד השדרוגים השווים שלא הרבה אנשים מכירים אגב הוא שוקו בתוספת של קצפת, מרשמלו ו…בוטנים! כן פשוט תוסיפו לשוקו שלכם כמה בוטנים וזה ישדרג את הטעם שלו פשוט פלאים!

תבשילים בבישול ארוך

אין כמו מנה חמה של בשר שבושל בבישול ארוך ויש לנו 2 כוכבים עיקריים שאנחנו ממליצים לכם לרוץ איתם בחורף.

הראשון זה המאכל המוכר חמין, יש כיום המון קונסטלציות להכין את המנה הישראלית הידועה מחמין טוניסאי ועד מרוקאי וגם אשכנזי טעים.

ההמלצה שלנו היא לאכול אותו בצהרי יום שישי – אתם פשוט תתרגלו לזה.

בנוסף לכך, אחד המאכלים שהרבה ישראלים התחילו להכיר בשנים האחרונות זה בריסקט, בעצם מדובר בחזה בקר שהבשר שלו הופך להיות מפורק לאחר בישול ארוך.

ניתן להכין אותו בצורה שהוא מבושל או בצורה שהוא מעשן ויש שלל רחב של מתכונים ברשת להכנתו.

גלידות לצד עוגות חמות

פירות ים

למי מכם שאוהב חטאים קטנים יחסית פירות ים יכולים להיות מאכלים נהדרים לחורף.

הכוכב העיקרי של פירות הים ואהוב ביותר בישראלי הוא שרימפס קטנים וטעימים.

אחד ההיתרונות העצומים בהכנת מאכלי פירות ים מעבר לטעם הנהדר שלהם הוא זמני הבישול הקצרים במיוחד.

למעשה ניתן לשים על הפלנצ'ה כמה חתיכות של שרימפס לטגן 2 דקות מכל צד, קצת מלח ופלפל – וזהו המאכל מוכן!

מאכלים לחורף – שורה תחתונה

אז כמו שציינו יש הרבה מאכלים מיוחדים ויחודיים לחורף שניתן לאכול ואפשר לשלב אותם בתפריט השבוע שלנו כמשהו מרענן.

חשוב לזכור שעל פי מספר מחקרים שבוצעו בחורף אנחנו נוהגים לאכול בדרך כלל יותר ולעשות פחות יותר ספורט.

לכן מומלץ תמיד להקפיד לא לאכול יותר מדי ולשלב תמיד בתפריט שלכם מאכלים שהם גם בריאים וגם מזינים, מדי פעם לחטוא אבל, זה בסדר.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here