כל הורה יכול לצאת מכליו כאשר מתחילה המנגינה הבאה: 'הוא לקח לי!', 'היא הרביצה לי!', 'אמא! תגידי לו!'. אם גם אתם מחייכים בהבנה למקרא שורות אלו, הרי שגם אתם נכנסים לקבוצה בה נמצאים הורים אשר כמותכם, לא ממש יודעים מה לעשות כאשר המריבות בין האחים בבית מתלהטות. אם אתם מחפשים הדרכת הורים בכפר סבא ואם אתם מחפשים כמה טיפים כדי לנהל את מערכות היחסים בבית בצורה טובה יותר, זה הזמן לקבל מענה. מירב ערן היא יועצת משפחתית ומדריכת הורים עם הרבה שנים של ניסיון בתחום. ביחד, היא תוכל להבין מה האתגרים עימם אתם מתמודדים בתור הורים ואיך אפשר לעזור לכם לעבור את האתגרים הללו בצורה טובה יותר. רוצים לשמוע עוד? מוזמנים להמשיך לקרוא.
למה היחסים עם האחים מורכבים כל כך
מחקרים רבים מראים כי ילדים מבלים שעות רבות עם האחים שלהם. למעשה, עד גיל ההתבגרות ילדים יבלו את מרבית זמן עם אחיהם וגם בגיל ההתבגרות, הם יעברו שעות רבות עם האחים, גם כאשר כבר יש להם חברים מחוץ לבית. בניגוד לחיים של אדם בוגר, בו הוא יכול לבחור עם מי לבלות את זמנו, את האחים שלנו אנחנו לא יכולים לבחור. כמו שאומרים תמיד: משפחה לא בוחרים. מריבות בין אחים הן תופעה שכיחה אמנם, אבל אנחנו צריכים לשים לב כי דרך מערכות היחסים עם האחים שלהם, הילדים שלנו לומדים לא מעט על החיים. כלומר, אם אנחנו רואים ריבים חוזרים בין אחים, אם אנחנו רואים כי המריבות הללו משפיעות על המבנה המשפחתי לאורך זמן, כדאי לנסות ולהבין מה המקור לריבים הללו ואיך אנחנו, בתור הורים, יכולים לנהל אותם בצורה קצת יותר טובה.
לתת לילדים שלנו את התחושה כי אנחנו רואים אותם
כאשר האח הגדול חוטף את השלט לטלוויזיה מהידיים של אחותו הקטנה, הוא למעשה נותן לה את התחושה כי אין לה מקום. היא כמובן תנסה לדרוש בחזרה את השלט וכמו תאותת להורה כי היא מחפשת הגנה מפני ההתנהגות האלימה שהופנתה כלפיה. מהצד השני, האח הגדול, לפעמים פשוט רוצה לראות טלוויזיה ולא מצליח לשלוט בדחף. לעיתים, הוא מאותת להורה כי הוא מעוניין לקבל מענה אחר אשר לא ניתן לו.
מטבע הדברים, כל משפחה אחרת. אבל עלינו לקחת בחשבון כי מריבות בין אחים הן המקום בו הילדים שלנו לומדים עוד עלינו. הם מנסים להבין האם יש מי שרואה אותם ואם יש מי שיחלץ אותם מהתחושות הקשות.
עם ליווי והדרכה, גם אתם בתור הורים יכולים להתנהל אחרת. אולי המריבות לא יפסיקו לחלוטין, אבל המצב בהחלט יכול להשתפר מאוד.