תחליפי גלוטן וסוכר- מה נכון ומה לא נכון

0
74
Credit Canva.com

שני טרנדים חזקים ביותר בעולם התזונה הבריאותית מתחרים ביניהם על רמת יחסי הציבור שלהם, תזונה נטולת גלוטן ותזונה נטולת סוכר. במבחן המציאות בשטח, נראה שהגלוטן ניצח ויותר ויותר אנשים עוברים לתזונה המבוססת על קמחים ללא גלוטן, ולעומת זאת לא הרבה אנשים מוכנים לוותר על סוכר באופן דרמטי ומוחלט בחייהם, טוב, יש בזה קצת היגיון, ובכל זאת, חשוב שנדע כי לפחות ברמה העקרונית היה אמור להיות מצב הפוך. גלוטן אינו מסוכן לכל האוכלוסייה, אלא רק לקבוצות מסוימות שעלולות לסבול ממנו. לעומת זאת, מתכונים ללא סוכר חיוניים לכל האוכלוסייה בכל גיל, שכן סוכר לבן הוא מוצר מסוכן לכל גוף ולו הבריא ביותר וללא כל קשר לנתונים אחרים בסיפור. מה ההבדל בין גלוטן לסוכר ואיך מזהים איתותים חשובים בנוגע להפחתה או המנעות מהם?

גלוטן לעומת סוכר

הגלוטן הוא חלבון, ולעומתו הסוכר הלבן הוא פחמימה ריקה. אין ספק שכמו שכולנו למדנו בבית הספר אי פעם, פחמימות ריקות הן אויב של הגוף, הסוכר הלבן הוא אחד החומרים הפחות בריאים שאנחנו מכניסים לגופנו, ומרבית המחלות שתוקפות את האנושות קשורות איכשהו אליו. חלבון הגלוטן לעומת זאת, אינו מוצר מסוכן, הוא בסך הכל אינו מתאים לכל גוף ויש מי שגופו מגיב אליו בחריפות באמצעות תופעות פיזיות שונות. אמנם נכון, יש גם לא מעט תזונאים שסוברים כי הגלוטן אינו מומלץ למערכת העיכול באופן כללי מפני שהוא מכביד עליה, אבל אין חולק על כך שצריכת סוכר היא עוון הרבה יותר חמור. אבל אולי בגלל שאכן קשה כל כך להיגמל מן המתוק המתוק הזה והרבה יותר קל להרגיש את עצמנו סופר בריאים עם התנזרות מעוגות ולחמניות, מתכונים ללא גלוטן הם הרבה יותר חביבים עלינו. ובכל זאת, מתי נכון להשתמש בכל אחד מהם?

מתי נמנעים מסוכר וגלוטן

בלי לערב טענות שלא אוששו מחקרית במלא האחוזים, הרי שהפסקת צריכה של גלוטן צריכה להגיע לאחר המלצה של איש מקצוע, בהתאם לתלונות פיזיולוגיות שונות כמו קשיי עיכול, כבדות, גזים, לעיתים מחלות ומצבים גופניים אחרים כמו נשים שסובלות מאנדומיטריוזיס ועוד. לעומת זאת, הפחתה בסוכר מומלצת בכל גיל ובכל מצב ככל שמתאפשר ולא צריך ללכת לרופא בשביל זה. כמובן שיש מצבים בהם חייבים לעשות זאת ואת זה הרופא שלכם יגיד לכם. ובכל מקרה, באתר ברי פרי תוכלו למצוא את כל התחליפים הטובים ביותר וגם מתכונים מעולים.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here